Jeugddienst organiseert speldag

Op zaterdag 1 juni organiseert jeugddienst De Bogaard ‘Goe Gespeeld!’, een spelnamiddag om de zomeractiviteiten van de Speelfabriek aan te kondigen. ‘Goe Gespeeld!’ is een pleidooi voor écht spelen. Spelende kinderen mogen vuil worden, lawaai maken en risico’s nemen. Kinderen en hun ouders zijn welkom van 13u tot 17u op het speelterrein van jeugdcentrum De Bogaard. Je kan tijdens de activiteiten kennis maken met de animatoren die de Speelfabriekactiviteiten in juli en augustus in goede banen zullen leiden. Meer info over ‘Goe Gespeeld!’ vind je op www.goegespeeld.be.

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

 

Vrijwilligers gezocht om computerles te geven

Dienstencentrum Luysterbos is op zoek naar vrijwilligers die computerles willen geven aan senioren. Heb je enkele uurtjes in de week vrij die je graag nuttig wil gebruiken? Wil je je inzetten voor iets waar heel wat mensen je dankbaar voor zijn? Kan je zelf vlot op de computer werken? Hou je van contact met mensen?

Dan is computerles geven misschien iets voor jou! We zoeken mensen die hun basis computerkennis willen delen met beginners. Je hoeft zeker geen computertechneut te zijn. Je geeft les in de basisbeginselen van werken met de computer en internet. Je kiest zelf hoeveel tijd je kan vrijmaken. Het Luysterbos biedt je een aangename tijdsbesteding die veel voldoening geeft. Je maakt deel uit van een toffe groep vrijwilligers en voorzien zowel vrijwilligersactiviteiten als vergaderingen. Eens je gestart bent, blijven we je bijstaan met raad en daad. Interesse? Neem dan via onderstaande contactgegevens contact op.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Openbaar onderzoek n.a.v. onteigeningsprocedure Liessel

Overeenkomstig hoofdstuk XXVI art. 73 van het decreet van 19 december 2003 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2004 en zijn latere wijzigingen en overeenkomstig titel 3, hoofdstuk 1, afdeling 3 van het Decreet Ruimtelijke Economie van 13 juli 2012, maakt de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) bekend dat op 6 mei 2013 het Ministerieel Besluit houdende de machtiging tot onteigening bij hoogdringendheid uitgevaardigd werd aangaande het onteigeningsplan ‘Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Liessel’.  Het volledige dossier kan je inkijken tijdens de openingsuren van de infocel technische dienst op het stadhuis van maandag 10 juni 2013 tot en met maandag 24 juni 2013.

meer info: IOK, 014 56 27 49, gui.proost@iok.be

Tentoonstelling leerlingenwerk jeugdatelier

Van 1 tot en met 15 juni loopt in de kunstacademie de tentoonstelling met leerlingenwerk uit het jeugdatelier. De vernissage staat gepland op vrijdag 31 mei om 20u. Het jeugdatelier voor beeldende vorming op het Sint-Dimpnaplein is een plezante ontmoetingsplek voor jongeren die actief met kunst bezig willen zijn. Tegelijk is het een artistieke werkplek met focus op de persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Vanaf 12 tot 17 jaar kunnen jongeren er terecht voor naschoolse kunsteducatie op woensdag, vrijdag of zaterdagochtend. Soms prettig gestoord, dan weer bloedserieus samen bezig zijn in het jeugdatelier met tekenen en schilderen, boetseren, foto, ruimtelijke installaties of mixed media. Alle technieken en materialen komen aan bod. Zowel de eigen leefwereld als de wereld van de beeldende kunst vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. De prachtige resultaten die dat oplevert kan je tot half juni bewonderen in de Kunstacademie!

meer info: kunstacademie, 014 56 65 60, http://kunstacademie.geel.be

Monitoren gezocht voor sportkampen

AGB Sport Geel is op zoek naar monitoren voor sportkampen. Als monitor mag je tewerkgesteld worden voor maximum 25 dagen gedurende het jaar 2013. Je staat in voor lesgeven aan en begeleiden van deelnemers van sportkampen voor de periodes 1 tot en met 5 juli, 5 tot en met 9 augustus en 19 tot en met 23 augustus.

Een overzicht van de aanwervingsvoorwaarden vind je terug op www.geel.be. De selectie gebeurt op basis van een sollicitatiegesprek. Je ontvangt een bruto uurloon van 10,8133 euro indien je een diploma van secundair onderwijs hebt. Indien je geen diploma van secundair onderwijs hebt, ontvang je een bruto uurloon van 10,5769 euro. De uiterste datum van indienen van je kandidatuur is vastgesteld op 6 juni. Kandidaturen moeten tegen ontvangstbewijs of per post toekomen op het onthaal, stadhuis, Werft 20. Meer info kan je opvragen bij de personeelsdienst.

meer info: personeelsdienst, 014 56 61 30, personeelsdienst@geel.be

Open Kerkendagen

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni kan je je licht gaan opsteken tijdens de Open Kerkendagen 2013. De kerken van St.-Amands, St.-Dimpna en Bel zetten dan van 13u tot 18u de deuren voor je open. Het Bels kerkbestuur laat je dan uitgebreid kennis maken met de de twee historische orgels. Die werden op 26 mei officieel ingewijd en ingespeeld door bisschop Bonny. Het oude Bremser-orgel op het doksaal dateert uit de 17de eeuw.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Op stap met de gids: ecologisch, dat is toch logisch

Op zondag 2 juni kan je opnieuw mee wandelen met de stadsgidsen. Het thema deze maand is ‘ecologisch, dat is toch logisch!’. Concreet gaat het om het belang van bijenteelt en ecologische gewasbescherming in het kader van duurzaam omgaan met milieu. Breng een bezoek aan de bijenhal, de demotuinen en de waterzuivering d.m.v. rietvelden. De bijenhal op de Thomas More Hogeschool Kempen werd samen met de demotuinen rond duurzame gewasbescherming opgestart. Wandelaars worden om 14u verwacht aan het tuinhuisje van de Thomas More Hogeschool Kempen, Kleinhoefstraat, ingang serres en proefvelden. De rondleiding duurt ongeveer twee uur.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Stadsbestuur eert kampioenen

Op vrijdag 7 juni organiseert de sportraad naar jaarlijkse gewoonte een kampioenenviering. De huldiging staat gepland in sporthal Axion en start om 19u.

Enkel de promoverende en kampioenenploegen waarvan de sportraad vooraf bericht heeft ontvangen, worden samen met een afvaardiging van hun clubbestuur uitgenodigd.

meer info: sportraad, 014 56 67 00, sportraad@geel.be